Iarna se apropie si trebuie sa fim pregatiti sa facem fata frigului. Atunci cand vorbim de iarna, ne gandim la temperaturile scazute si la hainele cat mai groase care ne pot proteja.

Intradevar, hainele groase ne mentin calzi pe parcursul unei zile de munca in aer liber, dar daca trebuie sa fim atenti si la confortul pe care acestea ni-l ofera si posibilitatea de miscare.


Cum ne imbracam corect iarna si care sunt regulile pe care trebuie sa le urmam pentru a obtine maximul de protectie si confort?


Imbracatul in straturi. Este recomandat sa ne imbracam in mai multe straturi mai subtiri, care tin mult mai bine de cald decat mai putine straturi, dar groase. Straturile subtiri si multe ofera o izolare buna si va permite, pe masura ce va incalziti, in caz ca termperatura urca, sa mai indepartati din ele cu usurinta.

Cizme termoizolante. Este recomandat ca captusala sa fie realizata din lana sau dintr-un material sintetic, bumbacul nefiind indicat. Captusala poate fi achizitionata si separate, dar pentru acest lucru este necesar ca bocancii sau cizmele pe care le aveti sa fie cu 2 numere mai mari decat purtati in mod obisnuit. Este foarte important sa retineti acest aspect!

Sosete speciale pentru anotimpul rece. Ca si in cazul captuselii pentru incaltamintea de iarna, cel mai bun material este lana, dar si sosetele realizate din “fleece” sintetic de calitate va pot pastra picioarele calde si uscate.

Geaca de iarna. Aici situatia este destul de clara, cu cat geaca de iarna este mai groasa si de buna calitate, cu atat va veti simti mai confortabil.

Stratul de baza pentru membrele inferioare. Indispensabilii, colantii sau dresurile termoizolante pentru femei pot forma un strat de baza . In prima instanta suntem concentrate doar pe protejarea de frig a partii superioare a corpului, iar la picioare sa avem doar pantalonii de exterior. In acest caz, nu suntem protejati impotriva frigului, pentru ca, asa cum se spune, “frigul te ia de la picioare”.

Caciula sau gluga. Orice parte expusa la frig a corpului provoaca pierderea caldurii si instalarea mai rapida a frigului.

Manusi. Mainile si degetele sunt foarte vulnerabile la frig, astfel ca trebuie sa le protejam corespunzator, in functie de activitatea pe care o desfasuram, astfel ca, pe langa protectia impotriva frigul, sa avem parte si de protectie impotriva activitatii respective.


Pentru a evita umezeala, care doar ajuta frigul sa se instaleze mai repede, este necesar sa purtam imbracaminte impermeabila, cu orice tip de rezistenta la apa.

Va punem la dispozitie o gama variata de articole imbracaminte pentru sezonul rece, de calitate inalta, de la producatori de top in domeniu.