Cu totii ne-am dori sa purtam la locul de munca o incaltaminte confortabila, functionala, dar care sa arate si bine. Incaltamintea de siguranta are inca nevoie de mai mult de atat. In functie de activitatea desfasurata, pot fi necesare talpi speciale, varfuri intarite, material rezistent la caldura, substante sau chiar taierea cu un fierastrau.

Invata sa alegi incaltamintea potrivita in functie de activitatea desfasurata la locul de munca.

Talpa pantofului de lucru

Talpa este baza oricarui pantof de siguranta. Atunci cand alegeti o pereche de incaltaminte in functie de talpa pe care aceasta o are, luati in considerare intotdeauna munca pe care o veti depune cand veti folosi pantofii. Exista 5 baze in functie de tipul talpii exterioare si interioare (stratul de confort care nu intra in contact cu pamantul).

  1. PU - Talpa poliuretanica de densitate uniforma, potrivita in special activitatilor de interior, cum ar fi fabricile de montaj si depozitele. Aceasta poate rezista la temperaturi de pana la 120° C
  2. PU / PU – Talpa poliuretanica de inalta densitate, cu captuseala din poliuretan cu o densitate mai mica. Este ideala pentru o activitate ce presupune statul prelungit in picioare, in spatii interioare.
  3. PU / TPU – Talpa poliuretanica de inalta densitate, cu o captusala de poliuretan termoplastic, cu o densitate mai mica. Poate fi folosita atat pentru spatii interioare, cat si exterioare.
  4. PU / CAUCIUC – Talpa din cauciuc, potrivita pentru utilizarea in aer liber, rezistenta la conditii extreme, cum ar fi contactul cu substante chimice.
  5. PU / Cauciuc HRO – talpa realizata dintr-un amestec de nitril si cauciuc, rezistenta la temperature de pana la 300° C, timp de 1 minute, ceea ce o face ideala pentru activitati specializate cum ar fi sudorii.

Profesiile speciale, necesita o protectie speciala, iar pentru orice tip de activitate exista echipamentul potrivit de protectie. Iata mai jos cateva exemple de medii de lucru in conditii mai grele sau chiar extreme:

  • Lucrul cu obiecte grele. Daca lucrati cu obiecte grele, care va pot cadea pe picioare, aveti nevoie de protectie pentru picioare. Cel mai sigur este sa alegeti o pereche de bocanci cu botul intarit si ridicati pe glezna. 
  • Lucrul cu obiecte ascutite. Incaltamintea cu rezistenta impotriva taieturilor este confectionata dintr-o tesatura speciala care opreste fierastraul la contactul cu acesta.
  • Lucrul in medii cu caldura ridicata. Exista incaltaminte special destinate si acestui tip de activita. Aceasta incaltaminte de protectie rezista la temperatura de pana la 300° C, iar in cazul contactului cu un obiect fierbinte, incaltamintea speciala poate fi scuturata rapid, fara a se dezlipi.

eSafe va pune la dispozitie toate tipurile de incaltaminte de protectie la locul de munca mentionate mai sus si chiar mai multe. Incaltamintea de protectie distribuita de site-ul nostru, este realizata de producatori de renume in domeniu, precum: CERVA, Sir Safety, CRV, Panda sau Fridrich&Fridrich.